טעינה של סוללה במחשב בנייד – מקרים ותגובות
קרא לכם פעם שניסיתם להטעין את הסוללה אך המחשב לא הראה לכם שהיא בטעינה - השאלה שנשאלת כשדבר כזה קורה היא איפה הבעיה, במטען - בסוללה עצמה - או אולי במערכת של המחשב שלא מראה לנו את מה שהיא אמורה.
הפעולה הראשונה שאותה נבצע היא לכבות את המחשב, להוציא את הסוללה, להחזיר אותה ולהדליק אותו מחדש. בהרבה מהמקרים הפעולה הטריוויאלית הזאת תרענן את המערכות ותחזיר את החיווי של המחשב לפעולה.
במידה והבעיה היא לא במחשב עצמו אלא בסוללה, אנו ממש ממליצים לרכוש סוללה של ליתיום בעדיפות לlithium ion- שהיא הסוללה הנרכשת ביותר.
שימו לב כי סוללה חדשה בד"כ תגיע טעונה למחצה. מומלץ בפעם האחרונה לחבר את הסוללה למחשב בלי הספק כוח וזאת על מנת לפרוק אותה באופן מלא בפעם הראשונה. לאחר פעולה זו נטעין את הסוללה מספר שעות עד שתהיה מלאה. על מנת להשיג תוצאות מקסימאליות של הסוללה, נחזור על פעולה זו מספר פעמים. לאחר הטיפול הראשוני שלנו בסוללה, וכל להשתמש בה באופן רגיל.
איך נדע שהסוללה החדשה שקנינו אכן חדשה ושלא קנינו אחת שישבה יותר מחצי שנה על המדפים בחנות -
כפי שכבר ציינו קודם לכן, סוללה חדשה אמורה להגיע חצי טעונה. במידה והסוללה שקנינו התגלתה כריקה לחלוטין, נדע כי היא עמדה זמן ממושך על המדפים והספיקה להתרוקן מעצמה אך עדיין, אין זה אומר בהכרח שהסוללה אינה תקינה אלא בסה"כ על תאריך ייצור ישן יותר. שורה תחתונה, עדיף לקנות סוללה טעונה חלקית אך גם אם היא פרוקה, אין זה נורא.